"Min ungdom" – Med Marcus Birro

Vad hade du för drömyrke som ung?
– Författare. Rockstjärna och fotbollsproffs. Nu skriver jag böcker, spelar in skivor ibland och skriver om italiensk fotboll i Expressen och snackar om det i TV4 Sport. Så jag är nöjd.

Hur gammal var du första gången du hånglade?
– Jag satt ju hemma och var svår och skrev olyckliga kärleksdikter istället för att hångla, men jag tog igen det sen... Jag var nog tretton första gången – men jag kom inte igång på riktigt förrän jag var sjutton.

Vad för typ var du på gymnasiet?
– Jag började som extremt blyg och töntig och blev väl... hmm... inte cool, men kanske alternativt cool.

Vilka kändisposters satt uppklistrade på väggarna i ditt tonårsrum?
– Joakim Thåström.

Vad vet du idag som du önskar att du visste när du var 15?
– Att jag kommer vara likadan då som nu. Och jag skulle berätta att leva fullt ut. Var inte rädd. Ta sköna risker. Var lycklig ibland. Berätta för alla du blir kär i att du är kär i dem. Skit i lärarna. Följ dina drömmar. Låt ingen jävel plocka dina drömmar ur dig. Låt de där drömmarna bli ditt liv. Det finns inga alternativ.

Fler ungdomar:
Agneta SjödinAmetist AzordeganAndres LokkoAnneli AlhankoBabben LarssonBosse BildoktornCarina BergCissi WallinDavid FjällDogge DoggelitoFilip HammarFredrik WikingssonFritjof & PikanenHanna HellquistHans RoslingHenrik FexeusJesper RönndahlJohan GlansJohan SOL StattinJosefin JohanssonKristian AnttilaMackan EdlundMalin OlssonMargret AtladottirMartin MelinMia TörnblomMiss LiMårten AnderssonPatrick EkwallRickard OlssonMargret AtladottirTobbe BlomZandro SantiagoÖzz Nûjen

Vem vill du att vi frågar ut härnäst? Droppa ditt förslag i kommentarerna!