"Min ungdom" – med Pär Lernström

Foto: Mikael Andersson/Sveriges Radio
Vad hade du för drömyrke som ung?
– Det beror på hur ung du menar. När jag var väldigt liten drömde jag om alla de där klassiska uniformsyrkena, som brandman, polis och ambulansförare. Sen när jag blev lite äldre så tyckte jag att det verkade väldigt spännande med TV.

Hur gammal var du första gången du hånglade?
– Hmm, tretton tror jag. Det var i alla fall på det första ungdomsdiscot på högstadiet. Jag hade klätt upp mig rejält, i lite för stora orangefärgade elbyxor, med sådana där silvriga reflexer på benen, och en stor Chicago Bulls-tröja. Jag var så fruktansvärt blyg på den tiden men tack och lov tog hon alla initiativ och efteråt var jag väldigt, väldigt nöjd!

Vad du lika blyg på gymnasiet?
– Nej. Högstadiet var verkligen värdelöst, men det är också den enda period som jag varit blyg. På gymnasiet var jag ganska framåt och visste väl inte riktigt när jag skulle vara tyst.

Vilka kändisposters satt uppklistrade på väggarna i ditt tonårsrum?
– Nästan inga alls. Jag började spela fotboll när jag var elva, tolv och då kom det upp lite fotbollsplanscher. Men jag har aldrig haft några musikidoler eller så.

Och ändå blev du programledare för Idol ...
– Haha, ja. Och är programledare för ett popkulturprogram på P3! Det är märkligt.

Vad vet du idag som du önskar att du visste när du var 15?
– Att det blir lite enklare. Jag tyckte det var så mycket fokus överallt på att livet var något stort och svårt, men så är det ju inte. Jag önskar att jag hade fattat när folk sa “det blir bättre” att det faktiskt var sant. I stället gick jag omkring och hade lite ont i magen.

Fler ungdomar:
Agneta SjödinAmetist AzordeganAndres LokkoAnneli AlhankoBabben LarssonBosse BildoktornCarina BergCissi WallinDavid FjällDogge DoggelitoFilip HammarFredrik WikingssonFritjof & PikanenHanna HellquistHans RoslingHenrik FexeusJesper RönndahlJohan GlansJohan SOL StattinJosefin JohanssonKristian AnttilaMackan EdlundMalin OlssonMarcus BirroMargret AtladottirMartin MelinMia TörnblomMiss LiMårten AnderssonPatrick EkwallRickard OlssonTobbe BlomZandro SantiagoÖzz Nûjen

Vem vill du att vi frågar ut härnäst? Droppa ditt förslag i kommentarerna!