Sista minuten (Jul)

En kvart kvar till julklappsutdelningen och du upptäcker att – jävlar – du har glömt gamla moster Hedvig, morsan eller vem det nu är. Här är goda råd gratis, nu ska rotas runt. 1. Ett kort i personlig ram. Något gammalt roligt kort har du säkert, endera på dig själv eller på personen som ska ha julklappen. En superfin passepartout gör du av ett vanligt kopieringspapper, gärna i dubbelt lager. Har du inget lim går det bra med häftklamrar, tejp eller sirap. Skriv gärna lite pe...

En kvart kvar till julklappsutdelningen och du upptäcker att – jävlar – du har glömt gamla moster Hedvig, morsan eller vem det nu är. Här är goda råd gratis, nu ska rotas runt.

1. Ett kort i personlig ram. Något gammalt roligt kort har du säkert, endera på dig själv eller på personen som ska ha julklappen. En superfin passepartout gör du av ett vanligt kopieringspapper, gärna i dubbelt lager. Har du inget lim går det bra med häftklamrar, tejp eller sirap. Skriv gärna lite personliga hälsningar på ramen eller rita något lämpligt såsom tomtar eller hästar, beroende på vad du tror blir mest uppskattat.

2. Makaronihalsband. Allt du behöver är makaroner med hål i och ett snöre eller annan typ av rep. Om du har möjlighet till makaroner med stort hål och tärnglitter kommer detta bli en succé av sällan skådat like. Trä så på de små liven, måla gärna på makkisarna med tuschpennor om du har.

3. Presentkort. Utmärkt julklapp. Gör ett eget presentkort på någon lämplig aktivitet. Bio, konsert, match eller teater lämpar sig bra, Tänk på vad du lovar bara, många teaterbiljetter kostar multum. Men vad gör man inte för att glädja farbror Öjnar.

4. Snacka ihop dig med nån. I din närhet har du kanske någon som förstår vilken knivig situation du är i. Förklara läget för någon du litar på och be att få skriva in dig på den presenten. Givetvis får du erbjuda dig att betala för din del av klappen. Har ni inte möjlighet att klottra dit ditt namn innan utdelningen börjar, låtsas att det är en miss och hävda att ditt namn ska stå där.

5. Din allra käraste ägodel. Kanske har du något som alla vet att du verkligen gillar. En lyckopeng, en fantomenring, en sten, vadsomhelst! Nu ska den skänkas bort. Det här kan bli en tårdrypande historia som får dig till julens populäraste snubbe.

6. Vad gör man, en vit lögn är bättre än att tala om för lilla Kalle att du faktiskt glömde bort/sket i honom. Ta ett kort eller papper, skriv ungefär: ”Din julklapp har ännu inte nåt fram, men den är på väg. Den som väntar på något gott……PS. Jag glömde dig absolut inte.”

7. När alla julklappar är utdelade utbrister du ”Vaaaa? Var e Kurtans present? Den var liten och blå….den måste vara här någonstans.” Givetvis hittar ni inte Kurtans klapp från dig hur mycket ni än letar, men du klarar skinnet.