Skicka in din egen text

Det kan vara vilken typ av text som helst, en krönika om dessertost, en artikel om Bob Dylan, en reseberättelse från Burkina Faso eller en intervju med världens yngsta människa. Möjligheterna är oändliga. Något som däremot inte passar så bra är längre noveller och blogglika inlägg där du bara berättar om en vanlig dag du åt spättekaka till Antikrundan. Men, hur gör man för att skicka in texten? 1. När du är klar med ditt litterära mästerverk måste du korrekturläsa din t...

Det kan vara vilken typ av text som helst, en krönika om dessertost, en artikel om Bob Dylan, en reseberättelse från Burkina Faso eller en intervju med världens yngsta människa. Möjligheterna är oändliga. Något som däremot inte passar så bra är längre noveller och blogglika inlägg där du bara berättar om en vanlig dag du åt spättekaka till Antikrundan.

Men, hur gör man för att skicka in texten?

1. När du är klar med ditt litterära mästerverk måste du korrekturläsa din text noga. Ett par stavfel kan vi ha överseende med, men är den för slarvig går den bort direkt.

2. Verkar allt ok går du in på ”Skriv ny text” i menyn och fyller i alla flikar om kategori, texttyp och så vidare. Här kan du även välja att ladda upp en löpsedelbild som kommer att visas när man går in på ”texter”, det är dock inte samma bild som kommer att visas på startsidan.3. Om du vill kan du bestämma splashtext, alltså den vita text som står under rubriken på startsidan och som ska ”sälja in” din artikel. Högst upp i texten skriver du alltså exempelvis ”Splashtext: Användaren Ture Sventon berättar i sitt resereportage från Tibet om när han drack färskmjölk från spenen på en vildjak”.

4. Är din text välskriven och intressant får du ett PM om att vi kommer lägga upp den, och sedan får du för några dagar sola dig i berömmelsens glans.

Lycka till.