Små människors sexualitet

Varför är det bara de som är äldre som klagar över ungdomars sexliv? Anses vi inte kunna tänka själva? Det är förvisso sant att ett barn är lätt att manipulera, att lura och sedan beskylla, men det är inte vad jag vill diskutera. Övergrepp är en sak, jag menar på frivilliga handlingar gjorda av kärlek och lust. Det känns som att vi, som ändå är objekten för diskussionerna, inte har rätt till en röst, och det är fel. Jag känner många i min egen ålder(13-16, jag själv ...


Varför är det bara de som är äldre som klagar över ungdomars sexliv? Anses vi inte kunna tänka själva? Det är förvisso sant att ett barn är lätt att manipulera, att lura och sedan beskylla, men det är inte vad jag vill diskutera. Övergrepp är en sak, jag menar på frivilliga handlingar gjorda av kärlek och lust. Det känns som att vi, som ändå är objekten för diskussionerna, inte har rätt till en röst, och det är fel.

Jag känner många i min egen ålder(13-16, jag själv är 15) som kan anses vara "mogna" nog att idka samlag, jag känner även de som är äldre som verkligen borde hitta sig själva innan de börjar leta efter någon annan. Men jag pushar inte människor att göra som JAG vill att de ska göra bara för att jag råkar tycka något. Vad de gör är deras problem, jag lägger mig inte i såvida jag inte vet att de kommer skada sig själva eller någon annan med vad de gör.

Tro det eller ej, men en 13-åring är fullt kapabel att göra egna val och ha egna värderingar. Det hade iallafall jag när jag var 13. Och ni, 18-22åringar som anser att ni själva kan stå över oss yngre - vad kommer ni tycka om människor i den ålder ni är i nu om tio år? Då kommer också de vara korkade snorungar. Förhoppningsvis har ni då även insett att man måste göra både framsteg och misstag i sina val och värderingar för att kunna växa och vara en sund människa. Alla måste ha chansen att testa sina gränser och se ifall deras drömmar om att vara vuxen verkligen stämmer.

Så länge "vuxna" förtrycker "barn" på det viset de gör kommer de här konstiga diskussionerna att äga rum. Ni måste någon gång inse att man inte kan dela in människor i grupper på det vis ni gör, att man inte kan sätta ålder på mognad och att om små människor inte får experimentera kommer de aldrig ha en chans att växa sig större. Att tro att ni vet mer bara för att ni råkar vara äldre är bara ett tecken på ert eget ovetande. Låt små människor växa, låt stora människor bli större. Hur ska vi annars någonsin kunna förstå varandra?