Svart mjölk hittar sin väg till hyllorna

Arla har bestämt sig för att ta ett krafttag för att hjälpa miljön och därför byter de från och med idag, och en vecka framåt, färg på mellanmjölkpaketen. De väljer att göra om de vanligtvis vitt/gröna förpackningarna till svarta för att stödja världsnaturfondens upprop Earth Hour för att minska växthuseffekten.

Arla har bestämt sig för att ta ett krafttag för att hjälpa miljön och därför byter de från och med idag, och en vecka framåt, färg på mellanmjölkpaketen.

De väljer att göra om de vanligtvis vitt/gröna förpackningarna till svarta för att stödja världsnaturfondens upprop Earth Hour för att minska växthuseffekten.


– Vi gör den svart för att visa vårt stöd för WWF:S Earth Hour då en miljard människor över hela världen släcker lamporna för miljön, säger Inger Söderlund, PR-chef för Arla i Sverige.

Earth Hour inträffar den 28 mars och invånare i hela världen uppmanas att släcka ner all elektricitet mellan 20.30 - 21.30 för att visa att man vill att något görs åt den extrema elkonsumtionen och försöka att stoppa växthuseffekten.

Totalt kommer två miljoner liter mellanmjölk produceras i svarta förpackningar. Så bli inte förvånade om ni träffar på en svart mjölkförpackning idag och en vecka framåt.

Det må vara ett PR-trick men jag kommer i alla fall köpa hem en liter, kommer du göra desamma?