SVT 15 – det handlar om ditt liv

Att vara 15 kan ibland vara problematiskt. Det är en känslig ålder då hormonerna spritter omkring i hela kroppen och många famlar febrilt efter att hitta sig själva och passa in. Med sin nya sajt 15 vill SVT uppmärksamma några av de problem som man som femtonåring kan ställas inför. I ett antal kortfilmer (15 stycken, passande nog) kommer en rad olika ämnen tas upp - exempelvis att ha sex första gången, att bli dumpad, heder, att dricka för mycket, att komma ut som gay, våldtäkt, att vara fattig och att ha komplex.

I samband med att det varje tisdag läggs upp en ny film på 15-sajten kommer vi på Ungdomar.se att publicera en text som på ett eller annat sätt knyter an till det aktuella temat.


När sajten lanseras i morgon kommer tre stycken filmer att ligga uppe:

"Lämna mig ifred" handlar om Sara, som älskar att blogga och att vara i stallet men som är utfryst i skolan.

I “Pappa dricker” får vi följa Gustav, som är trött på att ta hand om sin pappa vars drickande har förstört Gustavs liv.

“Kom ut" kretsar kring Erik, som inte vet hur han ska berätta för familj och vänner att han är kär i en kille.


I morgon när sajten har premiär kommer vi att publicera en text om alkoholmissbruk inom familjen och samtidigt länka till filmen "Pappa dricker". Redan nu kan du kila in på SVT och kika på ett litet smakprov av filmerna.

15 handlar om ditt liv. Du är inte ensam!