Världens bästa ungdomsfilmer #3

A WALK TO REMEMBER (USA, 2002)Landon Carter är en av de populära killarna på skolan. Tillsammans med sitt ”coola” gäng spelar han ett spratt på en student vilket går fruktansvärt fel. Efter en del dispyter med rektorn tvingas han att delta i en del aktiviteter efter skolan som straff, vilket inkluderar en av huvudrollerna i teatergruppen. I denna verksamhet deltar även Jamie Sullivan – dotter till en kyrkoherde, som har stora ambitioner och ingenting gemensamt med Landon. När Land...

A WALK TO REMEMBER (USA, 2002)
Landon Carter är en av de populära killarna på skolan. Tillsammans med sitt ”coola” gäng spelar han ett spratt på en student vilket går fruktansvärt fel. Efter en del dispyter med rektorn tvingas han att delta i en del aktiviteter efter skolan som straff, vilket inkluderar en av huvudrollerna i teatergruppen. I denna verksamhet deltar även Jamie Sullivan – dotter till en kyrkoherde, som har stora ambitioner och ingenting gemensamt med Landon. När Landon bestämmer sig för att ta verksamheten på allvar ber han Jamie om hjälp, och börjar tillbringa större delen av sin tid med henne. Men han börjar också utveckla starka känslor för henne, något som han inte förväntat sig att göra. De inleder ett förhållande, mycket till förtret för Landons populära vänner, men också Jamies mycket strikta far. När en hjärtskärande hemlighet uppenbaras sätts deras relation på prov, och det är då Landon och Jamie inser den sanna betydelsen av kärlek, men också ödet.


Otroligt duktiga skådespelare som visar starka känslor och passioner i sitt skådespeleri i form av attityd, ansiktsuttryck och beteenden. Något inom mig berördes av den renodlade godhet och goda intentioner som kännetecknar huvudrollsinnehavarna. A Walk to Remember är en romantisk film som plockar fram de finaste sidorna hos människan. Jag måste erkänna att några tårar letade sig ut ur mina ögonvrår. Samtidigt som det är tragiskt är det mycket vackert. Sevärd till max!
JOHN TUCKER MUST DIE (USA, 2006)
John Tucker är den stora mannen på skolan. Han är kapten och en stjärna i basketlaget, han har pengar, han är snygg och charmig, och han kan få vilken tjej han vill. Dock ger det senaste attributet honom allvarliga problem när tre flickor på hans skola upptäcker att de alla har varit tillsammans med John samtidigt. Fast beslutna att utkräva sin hämnd utarbetar de en plan. De väljer ut en söt men socialt klumpig tjej, Kate, som är ny på skolan, och ger henne en snabbkurs i att stjäla Johns hjärta. När hon lyckas få John lindad runt sitt lillfinger är planen att hon ska ge honom en försmak på vad sorg verkligen är. Dock verkar det som om de tidiga stadierna av planen fungerar lite för bra, och på ett märkligt sätt faller de för varandra på riktigt.


John Tucker Must Die är otroligt underhållande film där hämnden aldrig någonsin varit mer ljuv. Mycket bra handling med ett mycket bra budskap. Som man bäddar får man ligga helt enkelt.
VÄRLDENS BÄSTA UNGDOMSFILMER:
Del #1: Easy A och Ligg med mig
Del #2: Hip Hip Hora och Tjenare kungen
Del #4: Submarine och Heartbeats