Blogg

QUIZ: Vilken Rädda världen-typ är du?

Utvecklingen i världen går framåt. De senaste tjugo åren har fattigdomen halverats. Men fortfarande finns mycket kvar att göra. Därför enades FN (Förenta Nationerna) nyligen om sjutton mål för att skapa en värld utan fattigdom och svält, där alla barn får gå i skolan och där vi tar hand om naturen och miljön. Alla behövs i arbetet. Hur ska du hjälpa till att rädda världen? Testa vilken typ du är i vårt quiz!8 kommentarer

 1. Vilken pissquiss, de påstår detta om mig:

  ''Du är Planetsabotören

  Du bryr dig mest om dig själv och slänger hellre burkarna i naturen än i återvinningen. Vi tror dock inte att du är en ond människa utan att du behöver lite kunskap och motivation. Här kan du läsa om vad EU gör för att minska fattigdomen i världen och få tips om vad som händer under Europaåret för utvecklingssamarbete här: https://europa.eu/eyd2015/sv''

  Men när de inte ens har bra frågor/alternativ så du svarar man väl vad man känner fört och dessutom kunde man inte ens svara seriöst upplever jag.

  JAg hjälper gärna tiggare dock inte att ge dem pengar i hand eftersom att det blir som ett yrke för dem, det är viktigare om de får hjälp i sina hemländer. Därför skänker jag hellre pengar till Hjärta Till Hjärta som hjälper romer och utsatta i deras hemländer!

  När de påstår att jag skulle:

  ''Du bryr dig mest om dig själv och slänger hellre burkarna i naturen än i återvinningen.''

  Så känns det väldigt fel, varför skulle jag göra det? Frågorna handlade inte ens om något sådant! Galen

  Fint att de tycker:

  ''Vi tror dock inte att du är en ond människa utan att du behöver lite kunskap och motivation. Här kan du läsa om vad EU gör för att minska fattigdomen i världen och få tips om vad som händer under Europaåret för utvecklingssamarbete här: https://europa.eu/eyd2015/sv''''

  Men saken är den att jag vet en massa redan och när de frågar mig vad jag helst skulle göra på en fest eller på semestern så är det väl rätt självklart vad man gör. Jo man festar eller som på semestern snarare tar det lugnt, donera pengar kan man göra på annat sätt än att ägna ens semester åt att samla in pengar, det kan man göra på hemmaplan. Dock är jag ingen som åker på semester till thailand, det kostar för mycket för miljön och pengarna är bättre för annat!

 2. Haha, in yoir face hippies! Jag blev planetsabotören... kan säkert stämma till viss del, men tror dock att jag har lite mer medvetenhet. MVH Officiellt butthurt

 3. Jag är ochså planetsabotör. Vad är det för jävla svarsalternativ jag får. INGEN PASSAR JU IN JU. T.e.x Gymnasiumfrågan, varför är sociala medier ett alternativ? 

 4. Avatar

  Jag blev också PLANETSABOTÖREN! Måste vara något fel på quizen!   Skeptisk

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!