Forumet - Bill Skarsgård hyllar sin lärare. Vad tycker du om din?

Bill Skarsgård hyllar sin lärare. Vad tycker du om din?

3856 2 30
Forskning visar att lärarens förmåga att inspirera och lära ut är helt avgörande för en elevs utveckling. Det skriver nu en rad kända svenskar under på, bland annat Cissi Wallin, Bill Skarsgård och Fredrik Wikingsson. I ett gäng korta dokumentärer som tagits fram av Skolverket tackar de och hyllar lärare som betytt mycket för dem!
Vill du också leda andra människor in i framtiden och hjälpa dem i deras utveckling? På Skolverkets sajt fördetvidare.se kan du läsa om den nya lärarutbildningen och alla olika inriktningar som finns. Du kan även följa ett antal bloggar om hur det är att vara lärare och testa vilken typ av lärare du skulle passa som.

Men nu två frågor till dig:

Hur viktigt tycker du att lärarens förmåga att inspirera och lära ut är för din utveckling? Och har du någon favoritlärare som betyder eller betytt extra mycket för dig?
Ung Debatt:

Hur viktigt tycker du att lärarens förmåga att inspirera och lära ut är för din utveckling?


Mycket viktigt!Ung Debatt:

Och har du någon favoritlärare som betyder eller betytt extra mycket för dig?


Hade en kvinnlig lärare en gång som jag blev väldigt kär i.. Hon hade en sambo dock. [blush][sad]

Spana också in:

Ung Debatt:

Hur viktigt tycker du att lärarens förmåga att inspirera och lära ut är för din utveckling? Och har du någon favoritlärare som betyder eller betytt extra mycket för dig?


svar på fråga 1: otroligt viktigt då det är den enda chansen vi har att verkligen bli något.
svar på fråga 2: ja... min matematiklärare som verkligen förstod mig och frågade vad som var fel. henne kan jag gå och prata med problem som är privata tom.
Min danske kemilärare är i klass för sig. Han var både trevlig, snäll, duktig och hade pondus. När han kom in i klassrummet behövde han aldrig säga att vi började utan han bara började och vips var lektionen slut.

Han kunde hålla i lektionerna utan bok, papper etc. Man förstod vad han menade och han tog den tid som behövdes.

Eftersom man lärde sig i princip allt som han gick igenom kunde han lägga ribban högt för klassens kunskap. Vilket gjorde att när vi kom till kemiexamen fick 90 % riktigt bra betyg. [smile]


Kemi på danska kan låta skrämmande..Men jag har aldrig lärt mig så mycket som då.
Jobbigt för lärare som undervisat kändisarna som tror att de kommer bli nämnda, så blir de inte det..

Hade två lärare, en i 1:an och en i 3:an i lågstadiet, som jag gillade mycket! Minns dock inte varför, de var väl snälla och gillade mig osv. I gymnasiet hade jag en bra mentor som även var kemi/biologi-lärare som var väldigt hjälpsam och engagerad, gillade henne.
Oleg Havle, lärare på lerbäckskolan i Lund. Den bästa läraren i hela mitt liv. Han dog tyvärr förra sommaren har jag för mig, hjärtinfarkt:(.

Det finns sååå många historier att berätta om denna underbara lilla tjeck. Återkommer med all underbara info om denna man.

Tack för att du var den du var Oleg!
Min lärare och mentor från 7:an till 9:an var en stor inspiration och väldigt hjälpsam. Hon lärde ut kemi,biologi, matte och fysik och jag tror det är på grund av henne att jag vill bli forskare inom kemi eller biologi i framtiden. Hon öppnade mina ögon [smile]

Sedan så kunde hon alltid tygla mig när jag blev för mycket och gav väldigt mycket support.
Ung Debatt:

Hur viktigt tycker du att lärarens förmåga att inspirera och lära ut är för din utveckling?


Väldigt viktigt. Det bästa är när en lärare är jordnära och inte förväntar sig extremt mycket av eleven, utan låter sig imponeras.

Ung Debatt:

Har du någon favoritlärare som betyder eller betytt extra mycket för dig?


Det har funnits många dåliga lärare genom tiderna, och ett antal bra sådana. Svenskalärare och Engelskalärare verkar vara dem som är snällast och har mest koll. [y]
Ung Debatt:

Hur viktigt tycker du att lärarens förmåga att inspirera och lära ut är för din utveckling?


Jag tycker att det är väldigt viktigt. En lärare som lär ut på ett trist och inspirationslöst sätt lär jag mig ingenting av. Om jag inte är intresserad så fastnar det inte i huvudet, utan det går in genom ena örat och ut genom andra. En lärare som däremot får mig inspirerad och intresserad kan sätta igång ett helt nytt intresse eller framtidsmål.

Ung Debatt:

Och har du någon favoritlärare som betyder eller betytt extra mycket för dig?


Alla mina nuvarande lärare är väldigt inspirerande och duktiga på att lära ut, faktiskt. Dock är det nog min musiklärare som satt igång flest tankar och idéer i mitt huvud. Han lär ut så att alla förstår och får de allra flesta intresserade, trots att han huvudsakligen lär ut i musikteori, som halva klassen tyckte var jättetrist i mellanstadiet då vi hade en annan lärare. Jag vill till och med bli musiklärare när jag blir äldre, vilket nog till stor del kan bero på honom.
Jag har haft väldigt tufft men, tillslut när jag skulle gå ut mellanstadiet fick jag en bra lärare! Hon lyckades få en bra kontakt med mig ifrån början vilket är väldigt svårt med mig. Jag tror hon gjorde så jag ändrade på mig. Jag var så strikt själv med att inte kunna ändra på mig, men hon kunde ändra på mig. Så JA det är väldigt väldigt viktigt! [y]