Forumet - dåliga betyg! Kommer det ge en affekt senare?

dåliga betyg! Kommer det ge en affekt senare?

3887 0 29

Tja,Jag är en 15 årings grabb som  går i 8:an, Jag får F när jag inte pluggar så klart! Men jag får F när jag pluggar också?!

Förra terminen så fick jag 8 F!!  jag fick B i engelska,D i Idrott  o E i 3 andra ämnen , Jag vill börja teknik i gymnasium och vill bli en ''Dator ingenjör'' Eller syssla med Media osv fotografering,Redigera och annat inom Media. Men betygen jag får matchar inte min personlighet,Saken är att jag HATAR skolan men ÄLSKAR att lära mig! 

Jag vet många kanske säger plugga mer då ungjävel*?" elr nåt liknade men jag har ADD -->

Attention deficit  disorder

Som får mig att ha svårt att koncentrera och fokusera mig i något i ca 15-20 min,Dock om jag är väldigt intresserad av något så kan jag koncentrera mig max 45 min.

Jag känner mig väldigt stressad och orolig för framtiden på grund av mina betyg, Borde jag göra det? eller är det bara hormoner som får mig och känna så här!

Spana också in:


TheNumberOneWriter: Jag känner inte till den här nya betygsskalan, men om det är själva "skolan" som är jobbigt för dig så kan du ju satsa mer på att plugga hemma? Du får helt enkelt offra en helg och ägna den åt att plugga. Förhoppningsvis kan du på det sättet lära dig bättre och mer anpassat i din egen takt. 
Det är exakt det jag gör nu efter jag fick betyg resultatet från förra terminen :)

har du add borde du ha rätt till någon sorts extrahjälp

Iofs har alla grundskoleelever rätt till extrahjälp om de inte klarar betygskriterierna för E. Ta hjälp i skolan, säg till dina lärare att du vill höja dina betyg och är villig att jobba för det. Försök hitta en studieteknik som passar just dig, mycket möjligt attdu kan få hjälp med det också från tex lärare. :)


LucifersNIGHTMARE:
Jag tror inte det, men jag har blivit rekommenderad till mediciner som ska öka fokuseringen...Fast jag tar inte mediciner för att dom kan leda till depressioner,stress och seriösa migrän....

det är förmodligen metylfenidat de vill skriva ut, vilket är bra för studieförmåga överlag. sluta gnäll och noja så mycket, ta det, och utvärdera förändringen efter en månad. genvägar är en bra sak, det är bara hippies som försöker få skit gjort med viljestyrka, kristaller och naturläkemedel.

LucifersNIGHTMARE:
Hahah..ja jag ska säkert testa medicinerna och se om det botar
se på det så här: visst, biverkningar finns, och du kommer uppleva dem, men de är kortvariga, och vinsterna är stora. så det är liksom inget snack om saken. vill du prestera ordentligt så måste du ta så många genvägar du bara kan. medicinering är ett stort steg, oavsett om man har add eller om man är helt neurotypisk så kan det potentiellt hjälpa och vara värt det, men i synnerhet med add. de två näst viktigaste delarna att jobba med är studieteknik och studieschema.

och kom ihåg att målet är att prestera bra så effektivt som möjligt. du kan delvis kompensera för nedsatt förmåga eller dålig studieteknik genom att lägga ner mer tid på studier i stället, men det är slöseri med tid och energi. lägg den tiden på att läsa på om studieteknik, skaffa bättre vanor, och studera i detalj hur din kropp och din hjärna fungerar och vad respektive behöver för att fungera bra, och ändra om din vardag för att fungera optimalt. gör du det, och gör du det bra, kan du förmodligen lägga ner mindre tid på pluggande än du gör nu, men prestera mångdubbelt bättre till mindre ansträngning. det är det du vill. att effektivisera så att du kan lägga din tid på annat också. lägger du 16 timmar om dygnet på pluggande så gör du fel. kom ihåg det.

kom även ihåg vad alla andra skrivit: högstadiebetygen är endast till för att du ska komma in på den gymnasielinje du vill gå, på den skola du vill. det är inte oviktigt, på något vis, du ska gå något som du trivs med för vettiga resultat. men, så länge du fixar det så är betyg strunt samma. du har extremt diminishing returns av att plugga för betygen när du redan säkrat en plats, så i stället ska du plugga för kunskapen. när du har tid, läs upp matte, natur- och samhällsämnen, och allt som intresserar dig, även om det inte kommer leda till högre grundskolebetyg. det är bra att variera studier, och du kommer tjäna på det i längden.