Forumet - Få bättre självkänsla och kroppsuppfattning via nätet?

Få bättre självkänsla och kroppsuppfattning via nätet?

2819 1 9
Karolinska Institutet genomför just nu en studie som går ut på att hjälpa unga tjejer att få en bättre och mer realistisk kroppsuppfattning. Studien heter sBody Project och går ut på att man ses i en liten grupp över internet med en gruppledare från Karolinska Institutet. Det är första gången i Sverige som detta program görs men det har fungerat mycket bra i andra länder och över en miljon unga tjejer har gjort den amerikanska versionen "Body Project".

Vad tror du om den här typen av hjälpgrupper på nätet? Skulle du kunna tänka dig att vara med i det om det gjordes i större skala och du hade möjlighet att vara med?

Spana också in:

Jag tycker att det ska vara riktade till både tjejer och killar, dock verkar killar ta det som det är mer än tjejer som verkar ta hårdare åt sig.
Jag personligen är inte nöjd med min kropp men samtidigt vill jag inte byta med någon annan (om det gick) men jag kan ju alltid typ satsa på att gå ner lite i vikt och/eller träna mer så jag har mer muskler på kroppen!
Men om saker och ting ska vara jämställt ska ju alla vara välkomna, det blir inte ''jämställt'' bara för att tjejer får möjligheten Galen