Forumet - Gymnasiepoäng

Gymnasiepoäng

800 0 10
Någon som vet en bra hemsida som visar en översikt på hur många gymnasiepoäng varje ämne ger? Tyvärr så kan jag bara ett par i huvudet och skulle vilja veta vilka ämnen man ska prioritera utan att behöva ringa SYV. Jag måste vara blind eller något eftersom jag inte hittar någon hemsida som listar hur många poäng varje ämne ger utan bara ett fåtal[sad]
Dan_the_ironman:

menar du möjligtvis meritpoäng?


Menar gymnasiepoäng om jag inte är helt ute och cyklar. Som ett exempel så är jag hundra att Samhäll A som jag läser nu ger 100p. Jag skulle vilja ha en lista på alla ämnen och poäng så att man kan få fundera ut hur man ska lägga upp studierna lite (jag läser på komvux, så bestämmer det mesta själv).

Spana också in:

Dan_the_ironman:

http://www.skolverket.se/kursplaner-och-betyg/laroplaner-kursp​​laner-amnesplaner


Tackar, men står inget om kurspoäng vad jag kan se[sad].

Är det någon som vet hur man räknar ihop alla sina betyg?

Jag tycker att allt är så otroligt förvirrande. Vet ju inte äns vad för ämnen som går att läsa upp på komvux. Tror det är de 16 ämnen som räknas inte sant, de som man har högst betyg i som man delar med kurspoängen? Tydligen så är det mindre än 2500poäng som jag bör räkna eftersom jag läser på komvux eftersom idrott plus något mer går bort och detta gör mig osäker hur jag ska räkna.