Forumet - hur ska jag gå tillväga?

hur ska jag gå tillväga?

4851 0 30
hej, jag har haft en inneboende i ca 2-3 veckor nu. allt fungerar väldigt bra förutom 1 sak.. hon är nämligen värdelös på att diska. hon diskar mer än gärna så hon är väldigt hjälpsam på så vis men det blir liksom inte rent?!

jag har sett hur hon gör och hela processen får mig att vilja spy/gråta. jag brukar skölja av allting någorlunda noggrant, sen tappa upp vatten med diskmedel i diskhon och gå loss med diskborsten, sköljer till sist av. hon gör däremot som så att hon bara kör i proppen, på med vatten (som redan nu är helt grumligt och äckligt), i med diskmedel och sen använder hon disktrasan?

detta har lett till att jag diskar om allting innan jag använder det i köket... inser att detta inte kommer att fungera i längden så nu undrar jag hur ska jag ta upp det här med henne? har ni några tips? ska jag invänta nästa katastrofala "diskning" och ta upp det då?


Spana också in:


FruLiten: Prata med henne om det?
ja givetvis ska jag det men känns som det lätt kan bli fel och låta för hårt (kanske bara är jag som är sämst på sånt här hehe).

Proteus: Du kan ju försöka vara så finkänslig som möjligt, så länge budskapet når fram. Visa henne hur man gör.
åh gud jag har diskat framför henne sjukt mycket, tycker hon borde anamma mitt sätt. men ah tror det är bäst att ta upp det "in action".... eller?
med disktrasan

:DDD

det verkar som att hon inte fått diska hemma tidigare, vilket gör det ganska rättframt och enkelt att få till små förbättringar. börja med att förklara att man sköljer av tallrikar innan man tappar upp diskvattnet och att man ska använda diskborsten. blir hon förolämpad av sådana upplysningar kommer du få fler problem med din roomie än att hon inte kan diska.

durga: med disktrasan

:DDD

det verkar som att hon inte fått diska hemma tidigare, vilket gör det ganska rättframt och enkelt att få till små förbättringar. börja med att förklara att man sköljer av tallrikar innan man tappar upp diskvattnet och att man ska använda diskborsten. blir hon förolämpad av sådana upplysningar kommer du få fler problem med din roomie än att hon inte kan diska.
det är ju mer hur man ska säga det. ingen gillar ju att bli mästrad av någon och bli uppmärksammad på att en inte kan, så "sådär gör man inte" kan ju låta rätt bryskt.
isola: det är ju mer hur man ska säga det. ingen gillar ju att bli mästrad av någon och bli uppmärksammad på att en inte kan, så "sådär gör man inte" kan ju låta rätt bryskt.
ja, men problemet är så simpelt att det bara är löjligt att hymla om det. alla som är mogna nog att kunna flytta hemifrån bör kunna överleva att någon påpekar att de gjort ett misstag. jag har svårt att se det rimliga i antagandet att den här människan kommer ta det som ett oförlåtligt angrepp mot hennes person att man rakt ut säger att hon inte kan diska.

liksom, vad i helvete?

durga: ja, men problemet är så simpelt att det bara är löjligt att hymla om det. alla som är mogna nog att kunna flytta hemifrån bör kunna överleva att någon påpekar att de gjort ett misstag. jag har svårt att se det rimliga i antagandet att den här människan kommer ta det som ett oförlåtligt angrepp mot hennes person att man rakt ut säger att hon inte kan diska.

liksom, vad i helvete?
men hon tycker väl att hon gör rätt/är redan osäker på sina kunskaper i hemmet så då kan det vara rätt känsligt. det går inte att säga att det är en sådan simpel grej så såhär ska alla reagera pga det funkar inte så.
isola: men hon tycker väl att hon gör rätt/är redan osäker på sina kunskaper i hemmet så då kan det vara rätt känsligt. det går inte att säga att det är en sådan simpel grej så såhär ska alla reagera pga det funkar inte så.
ifall hon är osäker på sina kunskaper är det desto större anledning att förklara sådant direkt utan att hon behöver göra sig till åtlöje. man kan vara fullt ärlig, utan att linda in saker, och ändå förklara något på ett sätt som inte framstår som kränkande. exempelvis med humor, eller genom att inte låtsas att det är något att skämmas för genom att tassa kring saken. då visar man att det inte är något konstigt med att ha fel. jag förväntar mig inte att den här tjejen inte kommer att bli ledsen och skämmas, men att försöka linda in det kan ha direkt motsatt effekt genom att man blåser upp ett så banalt problem i onödan.

subhuman girl: ja givetvis ska jag det men känns som det lätt kan bli fel och låta för hårt (kanske bara är jag som är sämst på sånt här hehe).
Ja, jag tror att det handlar om hur man säger det. Men om du ertappar henne någon gång framöver med att använda trasan att diska med kan du ju typ "Du, använd diskborsten istället. Det blir renare då. :):)):))):)):)" Inte göra en grej av det liksom.

Edit: typ exakt vad schim skrivit.
Haha nu får du väl ge dig..va en man/tjej och säg som det är, om det är en inne boende så är det förmodligen vän eller dylikt ? Då är det väl inte så svårt att bara säga "gör så här istället för sådär" hur svårt kan det vara..är bara sjukt att det ska gå så långt att man frågar andra om hur man bör gå till väga det borde man kunna lista ut själ