Forumet - Mat vid magkatarr?

Mat vid magkatarr?

526 0 8
Hej, för ett tag sedan så hade jag väldigt ont i magen, illamående och kunde knappt äta eller dricka.

Det här höll på i nästan 2 veckor innan jag sökte vård. Jag fick åka in till akuten och fick då dropp osv. Dem trodde att jag hade magkatarr.

Jag har aldrig haft magkatarr innan eller något problem med min mage överhuvudtaget. Men jag äter nu Omeprazol och Novalucol vid behov. Det känns som att det börjar att bli bättre.

Men jag fick inte så mycket information på sjukhuset. Så jag undrar om det är någon som har erfarenhet av magkatarr? Jag undrar om magkatarr någonsin går över, eller kommer jag alltid att behöva tänka på vad jag äter? Och när kan man börja att försöka äta vanlig mat?

Just nu lever jag på knäckebröd och bröd då jag inte tycker om kokt mat. Men försöker att äta lite mat. Men är inte lätt när det känns som man inte får äta något.

Spana också in:

Har haft samma problem som dig sen i November mått illa, haft ont o tillsut hamnat på akuten o fått dropp:/ Har gått t dietist läkare osv o fått reda på att ja har nått som heter funtionell dyspepsi vilket är som en lång magkatarr. Mat som är ”snäll” men ändå nt äcklig är t.e.x. Jordgubbar, ugnsbakad potatis o kyckling... har en lång lista men orkar inte skriva alla. D e från person t person om d går över eller inte jag känner mig iaf bättre när jag äter bra och mår bra psykist. Finns oxå en medicin som heter Iberogast som hjälpt jättemycket men du borde gå till läkare innan du börjar på den. Det här blev väldigt långt men har mkt o skriva då jag själv har/är med om samma o vet hur jobbigt det är:)

SthlmsBruden;)): Har haft samma problem som dig sen i November mått illa, haft ont o tillsut hamnat på akuten o fått dropp:/ Har gått t dietist läkare osv o fått reda på att ja har nått som heter funtionell dyspepsi vilket är som en lång magkatarr. Mat som är ”snäll” men ändå nt äcklig är t.e.x. Jordgubbar, ugnsbakad potatis o kyckling... har en lång lista men orkar inte skriva alla. D e från person t person om d går över eller inte jag känner mig iaf bättre när jag äter bra och mår bra psykist. Finns oxå en medicin som heter Iberogast som hjälpt jättemycket men du borde gå till läkare innan du börjar på den. Det här blev väldigt långt men har mkt o skriva då jag själv har/är med om samma o vet hur jobbigt det är:)
Lel pepsi