Forumet - Såhär jämnställt tänker jag ang mig själv

Såhär jämnställt tänker jag ang mig själv

2025 0 105

Årets första barbenta dag idag. Mina ben var orakade (ja längre än stubb) och jag kände att såhär kan jag ju inte gå, vad ska folk säga om de märker? Och så konstigt det kommer att kännas osv osv, så jag skyndade mig att raka mig - vilket resulterade i ungefär tjugo svidande och blödande  sår på varje ben, som sedan förvandlades till lika många röda torkade blodskorpor på varje ben.
Varför kunde jag inte bara gått ut och flashat  mina håriga ben, trots att jag tycker att det är fult? Om jag hade varit man hade jag inte haft detta problem.

Och ja, jag skulle kunna joina alla dessa brudar som inte bryr sig, men idag kunde jag inte det.  Kanske någon annan dag.

Hur tänker ni?


ennie: kunde gå med orakade ben på somrarna förut för håret syntes inte så mycket när det var solbränt, men nu skulle jag nog inte göra det. men bryr mig oftast inte om det när jag har långbyxor o ingen ser.
Kan gå med stubbiga ben utan problem men sedan tar det emot. Har inte så jättemörkt hår, men det syns ju om man kollar noggrant.
Mm har man långbyxor så är det ju ingen fara.

Spana också in:


Lounge: tänker att frågan om att nå jämställdhet verkligen ligger i att avböja att raka benen och på så vis närma sig det manliga idealet

jag menar, killar får nog inte direkt ångest över att de inte sminkar sig som tjejerna gör

Sådär tänkte jag också förut men det är ju inte riktigt så. Det handlar mer om att tjejer "måste" och förväntas göra någonting som killar inte behöver bekymra sig om, och ska se ut på ett visst sätt för att bli accepterade. Hår växer ju på oss också så det är ju inte bara för män.

gillar faktiskt inte att gå i shorts överdrivet mycket över huvud taget. Men rakar oftast benen om jag ska göra det. Förut gjorde jag det alltid, även nästa dag trots att det knappt var någon skillnad från gårdagen. Åka kommunalt gör jag icke med orakade ben däremot, gå ut med hunden kan jag göra med värsta vinterpälsen utan problem.

tycker inte man måste ha orakade ben om man inte vill det.
finns vissa som vill tvinga en att inte raka benen för att det ska vara jämställt, men problemet är att man måste vara på ett visst sätt för att bli accepterad, inte vilket sätt. tänker inte ha orakade ben bara för nån vill bestämma att jag ska ha det.