Forumet - The space roar

The space roar

1672 0 36

"What was actually heard was something totally unexpected. Permeating the Universe was a strong radio hiss, about six times more powerful than anyone expected. No-one knew what it was or what was causing it. This was eventually christened "Space Roar" and remains one of the "Great Unsolved Problems in Physics"."

 "The energy alone that could generate this level of signal is incomprehensible"

"So, in the very early Universe (which ARCADE was attempting to monitor), there was a much greater amount of real matter than there is now. This would result in much more powerful radio noise, which is what the probe found. This would account for the Space Roar.

If this is the case, it would also imply that the Universe is, indeed, a huge computer."

http://www.guide-to-the-universe.com/space-roar.html jag läste detta och ångrade mig inte, detta antyder att även du kan ha goda chanser att läsa detta och inte ångra dig.

åsikter? om det är möjligt att simulera en verklighet så är oddsen stora att vår verklighet är simulerad. minimitemperatur och maxhastighet osv kan ju tyda på det. är inte smart eller kunnig nog att begripa det här men det är likväl intressant, bra att det fortfarande finns saker vi inte förstår till 100%.

Spana också in:


amsi: har varit så sedan jag var liten. om jag läser om att det kan finnas liv, får reda på saker om vårt liv och livsformer som inte bor på jorden etc så får jag cp-mycket stopp i huvudet och hindrar mig själv från att tänka för det blir för jobbigt.
läskigt, "dom" vill inte att vi ska tänka på "dom"
fick ingen blixt på mig nu dock så det är nog lugnt 

iskall:
ja

Det är sånt här som är jobbigt som att börja tänka på, det gör ingen nytta för en man blir bara förvirrad och skulle det stämma så vafan skall man göra åt det? Tänk illuminati.

Tycker dock det känns lite som när upplysta gamla 1600 och 1700-talsfilosofer försökte bevisa Guds existens genom att peka på naturens ordning, något sådant måste ju vara skapat likt ett urverk för att välja favoritmetaforen från den tiden. Blir lite samma grej att peka på naturlagar som bevis på programering även om Gud i det här fallet är något slags intergalaktisk Will Wrightfigur.

dazed: Det är sånt här som är jobbigt som att börja tänka på, det gör ingen nytta för en man blir bara förvirrad och skulle det stämma så vafan skall man göra åt det? Tänk illuminati.
ja, jag har löst det för egen del genom att komma fram till att det inte spelar någon roll, livet är ett mmorpg : D ba' o lira.
dazed: Tycker dock det känns lite som när upplysta gamla 1600 och 1700-talsfilosofer försökte bevisa Guds existens genom att peka på naturens ordning, något sådant måste ju vara skapat likt ett urverk för att välja favoritmetaforen från den tiden. Blir lite samma grej att peka på naturlagar som bevis på programering även om Gud i det här fallet är något slags intergalaktisk Will Wrightfigur.
ja de är knappast bevis, bara "intressanta" fenomen

dazed: Ja om man nu inte liras då...
enligt mig så gör man det ändå, oavsett virtuell verklighet eller inte, ser inget som kan motbevisa determinism så egentligen är livet att man placeras in i en kropp och får se och tänka och känna en massa förutbestämda saker med en mycket övertygande illusion om kontroll. det är vad jag har kommit fram till iaf.

dazed: Kanske det.

läser man artikeln är det dock andra hypoteser och teorier som är svåra att förstå, men space roar som man uppfattade när man skulle studera energi från utkanten av universum, alltså tidiga universum, (det är så långt bort att det inte går att "se" men dock höra det,) så fick man en otroligt mycket högre signal än vad som var rimligt, detta kan bero på att det fanns mer materia från början och att photoner försvinner ur universum för att ersättas med virtuella photoner, det som kallas svart materia.

så uppfattade jag det iaf.iskall: enligt mig så gör man det ändå, oavsett virtuell verklighet eller inte, ser inget som kan motbevisa determinism så egentligen är livet att man placeras in i en kropp och får se och tänka och känna en massa förutbestämda saker med en mycket övertygande illusion om kontroll. det är vad jag har kommit fram till iaf.
Kanske men skulle nog välja "oundvikliga" istället för förutbestämda då jag tycker det förstnämnda låter lite teistiskt. Men om man ser till tex historia så brukar man kunna se att vissa grova drag kan vara ganska predestinerade men vissa variabler kan skapa olika outcomes, kanske var det andra världskriget oundvikligt men troligen inte förintelsen som grundades i den enskilda aktören Hitlers socialdarwinistiska virrvarr av tankar till exempel.

iskall: läser man artikeln är det dock andra hypoteser och teorier som är svåra att förstå, men space roar som man uppfattade när man skulle studera energi från utkanten av universum, alltså tidiga universum, (det är så långt bort att det inte går att "se" men dock höra det,) så fick man en otroligt mycket högre signal än vad som var rimligt, detta kan bero på att det fanns mer materia från början och att photoner försvinner ur universum för att ersättas med virtuella photoner, det som kallas svart materia.

så uppfattade jag det iaf.
Säkert jävligt intressant om man ger det en chans.

dazed: Kanske men skulle nog välja "oundvikliga" istället för förutbestämda då jag tycker det förstnämnda låter lite teistiskt.
om du mår bättre av den eufemismen så för all del Söt
dazed: Men om man ser till tex historia så brukar man kunna se att vissa grova drag kan vara ganska predestinerade men vissa variabler kan skapa olika outcomes, kanske var det andra världskriget oundvikligt men troligen inte förintelsen som grundades i den enskilda aktören Hitlers socialdarwinistiska virrvarr av tankar till exempel.
men även hitler och hans tankar är(var) ju med i "programmet"  som en direkt konsekvens av tidigare händelser och förhållanden 

iskall: om du mår bättre av den eufemismen så för all del Söt
Ja.

iskall: men även hitler och hans tankar är(var) ju med i "programmet" som en direkt konsekvens av tidigare händelser och förhållanden
Visste ju någonstans att du skulle skriva så. Galen

iskall:
fick lust att bli astrofysiker eller nåt 
Sitta bäng after hours vid ett större teleskop och softa, kör hårt.