Forumet - Tips om era mest effektiva studietekniker!

Tips om era mest effektiva studietekniker!

614 0 10
Plocka bort all onödig information genom att tillexempel strycka över med en överstyckningspenna eller skriv av allt viktigt på ett löst papper. Plugga sedan bara på det

Dela upp det du ska lära dig i olika delar. Om du har 6 dagar på dig att plugga så delar du upp allt i 5 delar... Sedan pluggar du på en del om dagen. Sista dagen repeterar du bara allt.

Dessa saker fungerar skitbra för mig och det har höjt mina betyg väldigt mycke!!

Spana också in:


titanicfanatic: Såg någon film om det där i skolan idag. Man ska tydligen repetera efter x antal minuter om och om igen för att få in det i sitt långtidsminne, för att i korttidsminnet ryms bara ett x antal saker.
spaced repetition. teorin är att det finns ett intervall under vilket du kommer ihåg något du lärt dig, och precis innan du glömmer bort det är det mest effektiva tillfället att repetera. dels för att det fastnar som bäst då, och dels eftersom du då kontinuerligt håller kunskapen i färskt minne. mer info, från skaparen av supermemo. jag tycker att spaced repetition är väldigt effektivt, men det kräver väldigt bra rutiner för att fungera optimalt.

annars rekommenderar jag bra lästeknik. det är egentligen den enda tekniken jag använder med regelbundenhet, utöver att jag planerar mitt lärande utifrån när jag fungerar på topp, och jag skulle säga att jag är rätt bra på att lära mig skit.