Forumet - Tjejer är inte roliga

Tjejer är inte roliga

5146 0 49

Det klagas ofta på att få tjejer är med i underhållningsbranchen. Oftast är programledare och komiker män. Många säger att det beror på att kvinnor diskrimineras när det egentligen handlar om att kvinnor inte är roliga.

Tes: Tjejer är inte alls lika roliga som killar

Anledning: När killar är små vill de alltid imponera på tjejer. Vara bäst på fotboll, vara starkast, tuffast, modigaste och kanske framförallt vara roligast. I klassrum är det alltid så att det är killarna som är clownerna. Killarna som försöker vara roliga och få alla att skratta. Framförallt få de fnittriga tjejerna att skratta. Tjejerna är har inte samma behov av att vara roliga, de kommer ändå få killar även utan att göra någonting. Så är det även idag. Killar raggar och försöker vara sköna inför tjejer. Tjejer kan stå tysta och bara fnittra. Detta gör att tjejer aldrig behövt vara roliga och därför inte övat upp. Killar har alltid behövt vara roliga för att impa på tjejer.

Tjejer är inte alls lika roliga som killar helt enkelt.

Vad ska vi göra åt det?

Spana också in:


Surf Nazi: Sluta generalisera.
Nej. En tes. Jag menar det finns väl roliga tjejer. Men de flesta tjejer är ju tysta och tråkiga, helt utan humor, självinsikt och självdistans. Torrbollar, för att de aldrig behövt vara roliga som barn. Jag ser problemen. Jag vill hitta lösningar. Göra så att tjejer också lär sig att vara roliga. Göra så att tjejer också kan vara framträdande i underhållningsindustrin.  Ser man aldrig problem, hittar man aldrig lösningar.

jacob97: Men de flesta tjejer är ju tysta och tråkiga, helt utan humor, självinsikt och självdistans. Torrbollar, för att de aldrig behövt vara roliga som barn.
De flesta enligt dig, så var det inte när jag växte upp.
jacob97: Göra så att tjejer också kan vara framträdande i underhållningsindustrin.
Detta problemet ligger ju dock inte i hur rolig personen.  Att kvinnor inte får chansen i lika stor utsträckning är ju en könsfråga som inte har med underhållning att göra.

time:

Det är, hör och häpna, inte du som bestämmer vad som är roligt eller inte. Du får naturligtvis tycka att de tjejer du träffat inte är roliga, för all del, men framställ det inte som ett slags samhällsproblem. Glad

Det är ett samhällsproblem för mig som är feminist. Jag tror på att män och kvinnor ska vara lika. Kunna ha samma jobb. Tjejers brist på humor motverkar detta.