Forumet - Vad stör du dig på?

Vad stör du dig på?

3044 2 68
Alla har vi något som driver oss till fullständigt vansinne här i livet. Min lista (för jag är en ganska arg figur) ser ut som följande:

  1. Folk som bara stannar upp mitt på gångvägen så man går in i dem.
  2. Folk som är så djupt försjunkna i sina telefoner att de i princip börjar vingla och därmed tar upp mycket plats på gångvägen.
  3. Folk som stavar depression "deprition".
  4. Folk som gör mellanslag mellan ord och skiljetecken, såhär !
  5. Rökare i städerna.

Fyll på med era pet peeves! 
1. När ni stavar inkorrekt med mening!

2. De som går på vänster sida av trottoaren. Det kanske är jag som är konstig. Jag trodde att man skulle gå på höger sida.

3. När folk pratar om ångest. Det känns som att ni inte tar det på allvar... Jag missar mycket tid i skolan på grund av mitt problem. Jag kan väl inte lyssna på musik eller promenera på lektion, eller?!

4. Folk som frågar mig saker medan jag äter. Jag trodde att man inte skulle tala medan man åt, så varför frågar ni mig saker? Jag äter extremt långsamt. Förvänta er att vänta i femtio sekunder innan jag svarar på er fråga om ni inte vill att jag ska tala medan jag äter.
1. Folk som är otrevliga/arga helt utan anledning
2. Folk som inte vet hur man kör bil
3. Att jag är en person som fryser hela tiden. (jag har inte dålig blodcirkulation eller något det bara är så)
4. Folk som försöker för hårt med att vara "coola" eller "passa in" så det blir helt fel. Dock är det ju synd om dessa människor
5. Folk som klagar på något man gör för att sedan göra precis samma sak.
6. Folk som frågar vart man köpt en sak för att kunna köpa exakt likadant.
7. Att folk hela tiden kommenterar hur pass lite mat jag käkar i skolan. Maten är ju literally trash så vad ska man göra?
8. När man är sugen på glass så är den för fryst för att kunna ätas så man måste vänta på att den ska tina lite.
9. Väntan överlag
10. vinterhalvåret
11. Folk som väljer "guld" färgade bilar. Fy så fult det är.
12. Stör mig också på personer som är helt inne i sin mobil. Det värsta är när man äter/fikar med någon och de drar upp mobilen då å då. Då vet man hur ointressant man är!

Det jag kommer på nu. Party

Spana också in:

Typ... Människor i affären som öppnar frysbox, mejerikyl, bröd&kak-lådorna osv bara för att sedan plocka upp en produkt och läsa på baksidan av den eller stryka från inköpslistan eller kolla upp den i telefonen eller vad det nu kan vara... och på så sätt fullständigt blockera för alla andra/mig som också vill ta ut ett mjölkpaket ur den kylen.
Visst kan ni fördjupa er i produkten men ta då ett steg tillbaka sålänge och gör plats åt andra, ni behöver ju inte krypa in i själva frysboxen för att läsa hela innehållsförteckningen och därmed bilda kö..

När de felmärker produkter i affärerna som fisk, kött och allting i delikatessdisken... Var exempelvis med en vän förra veckan och hon skulle handla något kött, så tog hon två bitar och låt oss säga att de kostade 160 kronor och 155 kronor,  och de vägde då nästan lika mycket... mja på etiketten vill säga, för den ena biten kunde man se att den inte vägde i närheten av vad den andra gjorde, vi vägde då på affärsvågen och mycket riktigt vägde den knappt hälften så mycket.
Tur att vi kollade på vikten annars hade hon behövt betala 80 kr extra för ingenting utan att någon någonsin skulle märka. Detta händer mycket oftare än vad jag/man tror/trodde.
Datum brukar ju de flesta kolla på men inte lika ofta jämföra produktens vikt vs. kg-pris.
När man kikar på utländska recept och allt är finemang tills man kommer till knepigheter... vi har nämligen inte paste och powder för allting här i Sverige!!! Så försöker man kompensera med liknande ingredienser så blir det paj av alltsammans. ;X

Alla krångliga mätenheter. Exempelvis: It's twelve miles to L.A. Nu kan ju jag det rätt så bra men det är ändå så ologiskt att det ska vara så onödigt krångligt ^^
Förstår iofs att man använde fot och tum osv FÖRR för att skapa sig en ungefärlig längd eller så men man bör bojkotta alla sådana enheter och inch, foot osv också. Bättre att bara utgå ifrån något mer logiskt påhittat som 10mm=1cm 10cm=1dm 10dm=1m osv...
Problemet blir ju iofs just när man ska översätta enheter. Om man säger I'm 5' 6 tall till en ifrån Sverige så blir personen ofta bra konfunderad. Inte pga att man talar på engelska till en ifrån Sverige då... eller jo det blir man ju men ni fattar vad jag menar.. -,-

Just det att man inte ser det framför sig, man behöver istället tänka efter, medan om jag säger likadant till en ifrån U.S.A. så hajar personen troligtvis direkt.
1. när barn stavar fel för att det är trendigt bland unga exempelvis "aa, d, e, te, mej, dej, t" osv.
2. barn som skryter om hur länge de skolkar och när de inte prioriterar skolan. du kommer ångra dig sen när du slutar skolan.
3. människor som inte ser det perfekta i min musiksmak och mina favoritartister
4. när jag inte kan spara till senare
5. att jag inte kan äta choklad
6. p12or och f10or som dampar på spel för att de blir nerskjuten
7. barn som överreagerar minsta lilla, t.ex:
"jag tycker inte att du ser bra ut"
"HUR VÅGAR DU SÄGA SÅ, PRATA MED DINA FÖRÄLDRAR OM VAD DU GJORT, DU BÖR SKÄMMAS!!!"
det har hänt mig många gånger lmao
8. invandrare som bara ser problemet i svenskar, i mean ni har också problem
9. människor som inte kan ta skämt
10. feminister, im sorry
11. religion
12. folk som skriker och älskar skvaller

time: Alla har vi något som driver oss till fullständigt vansinne här i livet. Min lista (för jag är en ganska arg figur) ser ut som följande:

  1. Folk som bara stannar upp mitt på gångvägen så man går in i dem.
  2. Folk som är så djupt försjunkna i sina telefoner att de i princip börjar vingla och därmed tar upp mycket plats på gångvägen.
  3. Folk som stavar depression "deprition".
  4. Folk som gör mellanslag mellan ord och skiljetecken, såhär !
  5. Rökare i städerna.

Fyll på med era pet peeves! 
1. Män med ingen standard. 
2. Retards på Flashback vilket är 90% befolkningen

Folk som stressar helt i onödan. Folk i Stockholm verkar ha sådan stress så det är löjligt. Folk ska ju typ bara hem och laga mat. Förlåt men handlar jag mycket så tar det tid att packa ner mitt pick och pack.
Jag förstår inte vad folk ska stress till? Klockan är 16:00 och du står i matkön med dem andra och du stressar för att? För att du ska hem och laga mat? Nämen, gud vad synd det måste vara om dig. Tagga ner, du får vänta 5-10 min, det är ingen katastrof.

Hyckeri är inte nice. Politisk som jag är så tar jag ett sådant exempel... Från Vår Statsminister! ''jag har alltid tyckt...'', trots att han inte alls alltid har tyckt så men det passar att säga så eftersom att han är socialdemokrat, då passar det bra att fara med en osanning som de flesta ändå inte tar så allvarligt på. Eller att som politiker sitta och skylla på en motståndare för ett problem som båda har skapat men som ingen vill göra något åt, då passar det jättebra att skylla ifrån sig, valet är väl om 12,3 eller 4 år och vi blir ju ändå återvalda. Usch.

Som Astriid påpekar, 3-4 stycken som ska gå i ett led och ta upp hela eller i stort sett hela trottoaren, usch och fy! Det är riktigt otrevligt. Jag undrar hur man tänker när man gör så och vägrar att flytta på sig? Nästa gång ska jag gå rakt mot en av dem och inte flytta på mig. Sen när de inte flyttar på sig så ska jag minnsann säga ''Ja, se hur det går när man går 4:a på raken och inte flyttar på sig, vad sägs om att inte ta upp hela trottoaren nästa gång ni går i grupp?''.

Sen var det en massvis annat som redan tagits upp på denna tråd. Många bra tankar och funderingar! Mycket gladHjärta