Forumet - Vilket gymnasium ska du börja på/går på/har gått på?

Vilket gymnasium ska du börja på/går på/har gått på?

979 1 25
Fick ett plötsligt intresse för det här med gymnasium, särskilt nu när mina juniors ska börja första ring om ett halvår och diskuterat vilt om det. Nåja, till saken.

Vilket gymnasium samt inriktning ska du börja på/går på/har gått på och varför valde du just den? Själv går jag naturprogrammet. 

Spana också in:


Captain Jack Sparrow:
Både Västerås och tåg samt ASDF movie? Yes.

men vart kommer din utbildning ta dig egentligen ? Tekniker , Förare , mm, vill gärna höra
Någon särskild anknytning till Västerås? Skeptisk

Linjen förbereder dig endast för att bli tekniker (med andra ord mekaniker). Sen kan man välja att gå Yh för att bli felsökare (bättre betalt mm, även om mekaniker fortfarande är riktigt välbetalt). 
Om man vill bli förare så måste man gå en annan Yh utbildning (vilket jag ska göra) efter gymnasiet. 
Uhm... Ja. 
Vill du veta mer å söka så äre bara å skicka ett PM Blink
Jag gick på ett av min stads bästa gymnasier. Det var jag glad och mycket nöjd över. De var hjälpsamma, engagerade och det var kul med ambitiösa skolkamrater. Det var inte som i högstadiet där vissa sket i att göra sin del i grupparbeten. Här tog de ansvar över sin bit och höll deadline. Maten var ok, men vi hade både restaurang i närheten och kafé så det gick ingen nöd på oss av den anledningen. Det låg centralt och nära olika kommunikationer. Ganska stor skola, dock, så lite anonym blev man, men det hölls evenemang så att de yngre eleverna skulle lära känna de äldre årskurserna i sin programinriktning. Det var kul. Sedan fanns det en aktiv kår som ordnade (alkoholfria) fester och tog initiativ till att förbättra skolan.  Schemat var helt okej och de flesta av mina bekanta i andra klasser och program kände samma sak. Började aldrig innan 09:00 och gick aldrig senare än 15:30. 

Jag valde rätt.