Frågor och svar om menstruation

10 May 2001, 00:00 199
Tjej, 0 år
Question


Jag skulle ha min mens den 19mars men den kom inte, fick istället en pytteliten röd flytning och det varade i tre dagar sen var den borta. Idag den 28mars fick jag på nytt en liten röd flytning sen försvann den. Är trött och har ont i magen/brösten från och till.Har tagit grav.test den 20mars det var neg. kan det varit för tidigt? Är jag gravid eller? skall tillägga att jag har oregelbunden mens, men nu de sista månaderna har den varit regelbunden.

Svar

Jag tycker att du ska kontakta din ungdomsmottagning för att göra en ny graviditetstest. För att utesluta ev.sjukdom och med tanke på infektionsrisken, kanske också ta ett chlamydiaprov ( kan ge diffusa symptom som till exempel mellanblödningar och lite annorlunda flytning ). Eventuellt kan en läkare på din ungdomsmottagning göra en undersökning om du har ont i magen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar