Frågor och svar om graviditet

11 May 2001, 00:00 146
Tjej, 0 år
Question


Hej undrar om jag är med barn fast jag har blödningar? Äter ej p-piller. Före mensen svullnade magen och buken en vecka före mens. Hade mens 2 dagar knappt och blödde ej mycket. Har lätt att bli med barn sen förut, och har haft oskyddat samlag. Under mensen kom också en brun flytning vad kan detta bero på?
Tack på förhand

Svar

Det är vanligt att man blir svullen - känner sig uppblåst i magen före mens. En del kvinnor ökar i vikt ca 1 - 3 kg på grund av vätskeansamling i kroppen. Detta går tillbaka när mensen kommer igång. Man brukar kissa lite oftare under några dagar.

Om du blivit gravid beror på när ni hade oskyddat sex i förhållande till din menstruationscykel, det vill säga om du tidsmässigt befann dig runt ägglossningstid. Man är fruktsam dag 8 - 18 om man har en regelbunden mens. Annars kan man inte beräkna så. Man kan ibland ha småblödning/ brunaktig flytning och ändå vara gravid. Tag kontakt med din ungdomsmottagning för ett graviditetstest.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar