Frågor och svar om onani

22 Oct 2002, 11:59 367
Tjej, 0 år
Question


HUR SKA JAG ONANERA SÅ DET KÄNNS SKÖNT FÖR MIG? SÄG INTE SMEK CLITORIS VET INTE VART DEN SITTER! INTE MED GURKA ELLER FINGRAR ELLER MASSAGESTAV HELLER!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Är man tjej eller kvinna och vill onanera men inte vet var clitoris sitter, finns det olika sätt att bära sig åt på. Ett sätt är att låna hem, eller sätta sig och titta i en bok om anatomi (människans kropp) på närmaste stadsbibliotek. Känns det pinsamt plockar du bara fram ett helt gäng med olika böcker så du har andra att ta till ifall någon skulle komma fram till dig. Titta längst bak i registret på boken som går i bokstavsordning och leta efter vagina, slida eller clitoris. I dom flesta böcker tror jag du kommer att finna en bild eller teckning på själva muffen med clitoris placering. Sedan är det bara att gå hem och plocka fram en liten handspegel för att kika hur du själv ser ut. Det brukar inte vara så svårt att hitta clitoris när du väl kommit så här långt. Den ena foten på golvet och den andra på toalettstolen och så sätter du spegeln under dig samtidigt som du drar isär blygdläpparna lite grand.

När du sedan har lärt dig var clitoris sitter, är det bara att börja testa dig fram till vilken eller vilka typer av smekningstekniker som känns bra för dig. Hårt eller mjukt, snabbt eller långsamt, mitt på clitoris eller i kanten eller runt omkring, med ett eller två fingrar osv. Att istället för fingrarna t ex använda handdusch när man onanerar tycker många fungerar bra. Av massagestav och gurka skulle jag råda dig att till en början koncentrera dig på massagestaven eftersom den har inbyggda vibrationer. Men allt bygger på att du vet var din klitoris sitter och att du lär känna hur den fungerar skönast för dig.

Avslutningsvis vill jag säga att det också finns något som kallas vaginal orgasm och som mycket mindre bygger på att man smeker själva klitoris. Det handlar mer om att man för någonting som t ex massagestav eller gurka ut och in i muffen och därigenom får orgasm. Denna form av orgasm är inte alls lika vanlig som clitorisorgasm när tjejer/kvinnor onanerar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar