Frågor och svar om graviditet

15 May 2001, 00:00 113
Annat, 0 år
Question


Jag hade sex men en kille i Januari, någon dag efter min sista mensdag. Vi använde kondom och jag fick en "konstig" mens i Februari ( konstig for att jag aldrig har de i mitten av månaden, och att det gjorde inte ont som det brukar. I vanliga fall är jag sängliggandes 1 dag ). Jag trodde att den var konstig för att jag slutade äta p-piller i december. Sedan dess har jag inte fått min mens... Hur stor är chansen att jag är med barn? jag köpte ett grav. test men det fungerade inte! /Orolig

Svar

Eftersom du nyligen slutat med p-piller så är det troligen så att din ägglossning inte kommit igång ännu. Under denna tiden blir mensen ofta lite oregelbunden och man brukar inte ha ont av sin mens lika mycket. Det kan också ta upp till flera månader innan mensen återgår till ett mera regelbundet mönster.Om ni under samlaget hela tiden använt kondom och detta utan missöden, så bör det ha fungerat med kondomen som skydd. Om du fortfarande känner dig orolig, så tag kontakt med din ungdomsmottagning för ett nytt graviditetstest.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar