Frågor och svar om p-piller

22 May 2001, 00:00 224
Annat, 0 år
Question


Hur mycket större blir brösten när man använder p-piller ungefär?? Hur lång tid efter att man börjat använda p-piller kan man ha säker sex?? Måste ens målsman skriva under nåt för att man ska få köpa p-piller??

Svar

Hej, jag börjar med att dela in din fråga i tre delar. För det första: Det är riktigt att brösten ökar något i storlek, men det brukar inte vara mycket alls. Under de första månaderna kan brösten vara spända och ömma, detta försvinner dock sedan. För det andra: Om du startar med p-pillret första mensdagen, då har du direkt ett graviditetsskydd. För det tredje: Målsman måste inte skriva under något åt dig, men det är alltid bra att ha en öppen dialog med sina föräldrar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar