Frågor och svar om p-piller

24 May 2001, 00:00 185
Tjej, 0 år
Question


Jag har alltid haft normala flytningar men nu i två dagar har de varit gul-bruna nästan men inte luktat speciellt mycket, kan detta bero på att jag slarvat lite med p-pillerna ( glömde att ta på 2 dagar) eller är det något annat fel???

Svar

Det kan säkert ha ett samband. Eftersom du glömt ta dina p-piller under 2 dagar så sjunker givetvis hormonhalten i blodet och påverkar bl.a. slemhinnan i slidan, det vill säga att du kan få en ägglossning. Du kan även få mellanblödningar. Har du kanske en ny partner, tänk på infektionsrisken. Tag kontakt med din ungdomsmottagning för att ta ett chlamydiaprov ( urinprov ). Angående din glömska av p-pillren, så rekommenderas att ta s.k. akut p-piller om fler än en tablett glöms. Gör eventuellt ett graviditetstest. Tag kontakt med din ungdomsmottagning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar