Frågor och svar om p-piller

25 May 2001, 00:00 232
Annat, 0 år
Question


Jag har blivit av med oskulden för några månader sedan och känner mig ganska okunnig. Jag använder p-piller men förra månaden då jag hade mens..eller islutet av min mensperiod..mensen hade upphört lite tidigare än vanligt ..så vi låg med varann jag o min pojkvän men jag åt ju bara sockerpiller då. Är de nån risk att de hänt nått?Jag ska ha min mens nu..jag är inne på sockerpillren igen, men mensen har inte kommit. Behöver jag vara orolig? Jag har inte känt mig som vanligt riktigt. Yr och blir lätt lessen. Är de nån fara tror du?

Svar

Om du använder dina p-piller korrekt så är risken för graviditet mycket liten. Du har också skydd under perioden med "sockerpiller". Mensen kan vara lite oregelbunden när du nyligen börjat med p-piller. Det kan komma nångon mellanblödning ibland och det kan även hoppa över helt en mensperiod. Om din mens uteblir under två månader bör du göra en graviditetstest ( urinprov ). Lindriga biverkningar brukar dock i regel gå över på någon månad. Det är också bra att utesluta en ev. chlamydiainfektion. Tag kontakt med din ungdomsmottagning på din ort för ett sådant test (urinprov ).

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar