Frågor och svar om preventivmedel

30 May 2001, 00:00 332
Tjej, 0 år
Question


Hej! Jag fick spiral insatt för en vecka sedan. Jag har inte fött barn och själva insättningen var ganska smärtsam. Dagarna efter och även nu har livmodern känts svullen och öm, ungefär som innan en menstruation. Igår kväll hade jag sex för första gången sedan jag fick spiral och idag var flytningarna lite (lite) blodblandade. Jag har lätt för att oroa mig, men jag vet inte hur det ska kännas och om detta är något övergående. Mycket tacksam för svar!

Svar

Man kan känna sig lite öm i magen och även ha en blodblandad flytning av och till under några veckor. Sedan brukar besvären försvinna och det känns som vanligt igen. Om du inte blir bra eller känner fortsatt oro inför dina besvär, tag kontakt med den mottagning där du fick spiralen insatt så hjälper de dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar