Frågor och svar om p-piller

5 Jun 2001, 00:00 166
Annat, 0 år
Question


Hej hej! Det är så att själv är jag en utlänning som kommer från Iran.Och jag vill börja med p-piller,men problemet är att mina föräldrar vill inte att jag ska börja med det. De tycker inte om preventivmedel. Jag provade en gång förut,men så märkte min mamma det och hon var inte så glad på mig sen. Hur tycker ni att jag ska göra? Det skulle vara snällt om ni kunde svara!

Svar

Hej! Din fråga kan vara svårt att enkelt besvara. Det finns flera olika synsätt till detta. I Sverige finns som du säkert vet många ungdomar som har en bakgrundsbild liknande din egen. Olika länder har som sagt olika syn på sexualitet. Mitt råd till dig är ändå att om du själv anser att du behöver p-piller så kan du givetvis skaffa dem. Jag förstår att det kan vara svårt att fatta ett beslut som går emot dina föräldrars önskan, men är du fyllda 18 år så är du myndig i Sverige och kan själv bestämma hur du vill göra. Tag gärna en kontakt med ungdomsmottagningen på din ort så kan de hjälpa dig vidare.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar