Frågor och svar om stånd

13 Jun 2001, 00:00 584
Tjej, 0 år
Question


Hur ofta får killar stånd?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Generellt skulle man kunna se det som att killar får mest stånd i tonåren, för att därefter få stånd lite mera sällan för var tionde år som går i deras liv. Naturligtvis kan det ändå skilja mycket från person till person men generellt skulle man alltså kunna säga så enligt min erfarenhet.

Men att besvara din fråga lite mer exakt är lite lurigt eftersom jag inte känner till ifall det gjorts några studier på hur ofta killar får stånd. Vad jag däremot kan säga är att under tonåren då killarnas könshormoner ökar för att därefter stabiliseras någorlunda och sexlusten är relativt ny och spännande, och man inte har så mycket erfarenhet av sex, samtidigt som man oftast onanerar mer än i någon annan period av ens liv, är det inte alls något ovanligt att få spontant stånd ett flertal gånger om dygnet utan att man är i närheten av en naken och villig partner.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar