Frågor och svar om kontaktlinser

18 Jun 2001, 00:00 195
Tjej, 0 år
Question


Jag skall skaffa linser och undrar vad det är för skillnad på dygnetrunt-linser och månadslinser? När byter du vad? Vad är lättast att börja med för en som inte haft linser förrut?

Svar

Hej,

Både Månadslinser och sk Dygnetruntlinser är linser som man använder i en månad och sedan slänger. Skillnaden är att Månadslinserna tar man ur varje kväll och rengör och återanvänder dem nästa dag. Dygnetruntlinserna är precis vad det låter som, linserna sitter i ögat dygnet runt i en månad innan man tar ur dem och byter till nya.

Om du inte har haft linser tidigare tycker jag att det är lämpligt att börja med en vanlig månadslins. Du måste ju känna efter om det här med linser är något för dig samt lära dig att hantera linserna på ett riktigt sätt.

Lycka till.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar