Frågor och svar om menstruation

21 Jun 2001, 00:00 266
Annat, 0 år
Question


Hejsan...ibland (oftast innan mens) så luktar mina flytningar...och det är ju inte blommor de luktar om man säger så...vi har varit på ungdomsmottagningen och fått lite info om mens och allt sådant, och då har de sagt att det finns några piller man kan stoppa upp om det luktar väldigt illa och så, men jag fick den uppfattningen att det bara var om det luktade alltid och jätteofta typ...är det sådana tabletter jag ska använda i sånna fall, eller detta kanske är normalt så jag bara ska låta det vara? Ha det bra och svara så snart ni kan tack.

Svar

Flytningen man har är lite syrlig - sur i lukten vilket också är normalt. Om det försvinner vid mens och inte kommer tillbaka förän strax före nästa mens, så är det inget att oroa sig för.

Man kan få infektioner ( bakterier ) i slidan och då luktar flytningen illa mest hela tiden och försvinner inte. Känner du fortsatt oro inför din frågeställning, tag kontakt med din lokala ungdomsmottagning så hjälper de dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar