Frågor och svar om underlivet

27 Jun 2001, 00:00 188
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag har ett förhållande med en kille sedan 6 år tillbaka. De 2 senaste åren har vi inte haft samlag alls förutom nu i veckan (vid två tillfällen). Efter samlagen blödde jag från mitt underliv. Jag äter p- piller och tar två kartor åt gången (enligt min gynekologs rekommendation). Nu befinner jag mig i övergången från en karta till en annan, kan det ha någon betydelse? Vid mina besök hos gynekologen har allting varit bra. Slemhinnorna har varit fina osv. Det jag nu undrar, är om blödningarna på något sätt är farliga, vad dom beror på och om jag kan göra något åt dem.Tacksam för svar

Svar

Du kan dels ha fått en spricka i slidöppningen och då kan det blöda, helt ofarligt. Om blödningen kommer mera inifrån slidan, kan det dels vara från slemhinnan, ibland frånm livmodertappen, den är olika känslig hos olika kvinnor. Om dina besvär upprepas bör du ta en ny kontakt med din gynekolog för undersökning, för att utesluta ev. sjukdom. Ibland är det p-pillren det kommer an på. Om det inte upprepas behöver du inget göra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar