Frågor och svar om gravid

3 Jul 2001, 00:00 138
Tjej, 0 år
Question


Jag och min kille skyddar oss alltid när vi har sex. Men i måndags (4/6) så sprack kondomen. Min senaste mens var 17/5-21/5. Hur stor chans är det att jag har blivit gravid? Jag har mått så konstigt sen det där hände. Jag har varit mer lätt irriterad, varit hungrig hela tiden, och trött. Det kanske bara är inbillning, eller kan man märka redan dagen efter att man blivit gravid? Snälla , svara. Jag kan inte prata med min mamma eller någon annan vuxen. Så hjälp mej.

Svar

Vid tidpunkten för din frågeställning befinner du dig ungefär vid ägglossningstid. Det finns en liten risk för graviditet om din mens inte kommer ( den kan ibland hoppa över några dagar för att man är nervös och orolig ), så gör en graviditetstest. Tag kontakt med din ungdomsmottagning. Om din mens kommer som vanligt ( i mängd mens, det vill säga ej är liten sparsam mens ) behöver du inte göra något alls. Om den är liten, blödningen, så rekommenderar jag ett grav.test. Jag föreslår att du köper akut p-piller ( finns receptfritt på apotek ) om kondomerna skulle gå sönder vid fler tillfällen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar