Frågor och svar om graviditet

3 Jul 2001, 00:00 114
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag och min sambo har sedan jan/feb försökt att "bli med barn". Jag åt p-piller i ca 4 år och slutade i höstas. ( har skyddat oss på annat sätt till jan) Idag är jag på dag 24 av 28-32 jag har i ca 6 dgr haft ont i bröstvårtorna. De är jätte ömma och jag kan inte ta på dem, sova på mage eller kramas för hårt ( har aldrig ont i brösten annars) I natt spred det sig till centrum av bröstet innuti) och jag kunde knappt sova. Idag har jag gjort ett grav test (RFSU), men jag gjorde det mitt på dagen efter att ha druckigt mycket. Testet var negativt, finns det chans ändå eller varför har jag så ont?

Svar

Dels kan det vara så att du tagit grav.testet för tidigt. Det kan också vara så att du har premenstruella besvär, det vill säga ömma bröst, bröstvårtor,( inget onormalt alls ). Om din mens inte kommer så gör ett nytt grav.test några dagar upp till en vecka senare.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar