Frågor och svar om stress

27 Jul 2001, 00:00 144
Annat, 0 år
Question


Jag har det senaste året fått allt sämre minne, jag glömmer namn, platser, vad jag har gjort, vad jag skall göra, överenskommelser och vad folk har sagt, osv. Jag har blivit klumpigare i rörelser och väldigt trött. Har även fått mindre skakningar i händerna (främst höger). Jag undrar om det kan ha något samband med nedsatt ämnesomsättning (det ligger i släkten, både mormor, moster och mamma har det och äter Levaxin för det) eller är det bara stress? Nu när det är sommarlov och inte skolsköterskan är tillgänglig så vet jag inte riktigt vad jag skall göra. Kan jag vänta till skolan börjar igen med att ta upp det eller bör jag kolla upp det nu?

Svar

Dina problem kan bero på olika bakgrundsfaktorer bl.a. stressrelaterade orsaker, det kan också vara något annat. Jag rekommenderar dig att ta kontakt med din ungdomsmottagning och boka tid hos läkare för vidare undersökning och diagnostisering av dina besvär.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar