Frågor och svar om akut magsmärta

7 Aug 2001, 00:00 318
Tjej, 0 år
Question


Jag får ont i nedre delen av magen ibland som om den vore fylld med luft. Det gör mer ont när jag drar in magen. Det brukar inte vara så länge. Vet inte riktigt hur länge jag haft detta problem nåt år kanske. Vad kan det vara?

Svar

Ont i magen, känsla av mycket gas, tendens till diarré eller till förstoppning är vanligt förekommande symptom utan att innebära allvarig sjukdom. Dom här symptomena ingår i sjukdomstillstånd som funktionella tarmstörningar. Funktionella tarmstörning innebär att bakom symptomena som ovan nämnda, föreligger ej sjukdomar som inflammation, infektion eller cancer. Min råd till är att kontakt din husläkare och låt honom bedöma dina symptom och genomföra nödvändiga undersökningar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar