Frågor och svar om samlag

20 Aug 2001, 00:00 279
Annat, 0 år
Question


Jag har haft Vestibulit i snart 1 år och det känns helt hopplöst. Jag bor i Göteborg och här verkar det inte finnas nån vettig hjälp och få. Helt värdelöst!! Sveriges 2:a största stad!! Jag vet mer om denna sjukdom än gynekologerna gör! Skandal! Min fråga lyder alltså, finns det någon läkare i Göteborg, som du kan rekommendera, som engagerar sig extra i denna nya folksjukdom??

Svar

Vestibulit är per definition en inflammation eller retning i sk Vestibulum Vagina (vaginans ingång). Den kan ge sveda, retning, brännande känsla samt dysparauni (smärta och oförmåga att känna vällust vid samlag).

Jag har tyvärr ingen speciell Gynekolog som jag kan rekommendera. Kanske finns någon privat gynekolog som skulle kunna ta hand om dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar