Frågor och svar om piercing och tatueringar

29 Aug 2001, 00:00 492
Annat, 0 år
Question


Jag har funderat på att ta piercing i tungan. Vilka risker innebär det? Fick också höra att jag har för kort tungband. När jag var liten klippte jag det pga att jag läspade mycket. Känner fortfarande att det e stramt och jag kan få som "träningsvärk" vilket e obehagligt... Kan jag göra ett snitt igen?

Svar

Piercing på tungan innebär ingen risk om du nu tolererar metalinnehållet i smycket som du ska ha. Är det fortfarande stramt med tungbandet så kan man lätt under lokalbedövning klippa lite i den delen som är stram. Oftast är det så att man som ÖNH-läkare vill se att du klarar av rörligheten i tungan och att du kan tex bibehålla en viss munhygien genom att du skall kunna rengöra tänderna och läpparna med tungan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar