Frågor och svar om internet

31 Oct 2001, 00:00 303
Annat, 0 år
Question


Jag har hittat billiga färgade linser på nätet som jag gärna skulle vilja skicka efter. Har gjort synundersökning (för ett halvår sedan) och haft linser ett år nu. Vet vilken styrka det ska vara m.m. Kan man lita på att man får rätt linser och kvalitet när man skickar efter på nätet? Eller ska man köpa hos optikern? Snälla, skulle du kunna tipsa om några färgade månadslinser för närsynta som inte är så dyra?! Tack på förhand!

Svar

Har det gått mer än sex månader sedan du gjorde en syn- och ögonundersökning bör du göra det igen innan du köper några linser, oavsett om det är på Nätet eller hos Optikern. Och i samband med att du gör undersökningen ber du Optikern tillpassa en färgad lins så att både Optikern och du vet att det är en lins som passar dig. Sedan kan du be Optikern att skriva en ordination eller recept på just de linserna och då kan du köpa dem på Nätet och vara ganska säker på att du rätt linser.

Passa samtidigt på att fråga din Optiker vad det skulle kosta att köpa dem där och jämför sedan med Nätet. Erfarenheten visar att det mycket sällan blir billigare att handla via Nätet.

Exempel på billiga färgade linser är svårt att ge eftersom de kostar olika hos olika butiker och leveratörer. Några som är vanliga är Focus Softcolor, Enhancers, Freshlook ColorBlends. De bör ligga någonstans mellan 250-400 sek per par, men som sagt, det kan variera ganska mycket.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar