Frågor och svar om Ändtarmen och analöppningen

25 Mar 2002, 09:25 1292
Kille, 0 år
Question


Hej! Jag har en fråga angående tarmen eller analöppningen. I samband med sex har jag känt som små utväxter eller större, rätt hårda knottror i min partners anal öppning c:a 7-8 cm in på tarmens bakvägg, mot ryggen, jag finner inga på mig själv. Är detta normalt eller bör man undersöka det? (Har enbart haft skyddad sex, så det är mindre troligt att det är ngn könssjukdom)

Svar

Det svårt att säga vad de hårda knottrorna är för något. Det kan rör sig av polyper (godartade förändringar av grovtarmsslemhinna). Vad jag rekommenderar är att din partner vänder sig till läkare för att inspektera förändringarna och eventuellt för borttagning av dem. Förändringarna bör undersökas under mikroskop, speciellt om dom är mera 4-5 mm.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar