Frågor och svar om ögon

27 Mar 2002, 09:01 213
Annat, 0 år
Question


Finns de färgade linser utan styrka om man vill ha bruna ögon i stället för gröna!??..blir de dyrare om dom måste special beställa??.. va kostar de?? tacksam för svar!!

Svar

Nästan alla typer av färgade linser finns även utan styrka. Det är ingen skillnad mellan dem och det är oftast heller ingen priskillnad. Lite svårt att ge dig ett exakt pris, men jag skulle tippa på att ett par färgade linser bör kosta ca 350-500 kr. Till detta tillkommer eventuell synundersökning och arvoden för tillpassningen av kontaktlinserna. Det är många optiker och optikerkedjor som har olika erbjudanden där man kan få prova ett par färgade linser under en viss tid. Det brukar kosta mellan 500-1000 kr, och då ingår allt du behöver. Med dagens färgade linser kan en mörkt brunögd person få klarblå ögon. Det finns massor av roliga färger att välja bland. Ta kontakt med din Kontaktlinsoptiker så kan han/hon säkert visa dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar