Frågor och svar om tänder

27 Mar 2002, 09:44 463
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag har inget problem med min munhygien och har väldigt få hål i tänderna är noga med att borsta och använder tandtråd. Men trots det så är mina tänder gula på sidorna inte invändigt utan utvändigt alltså det syns fast jag biter ihop men tänderna frame är vita. Jag undrar kan man göra nått för att få dom vita igen det finns ju tandputs men det är ju bara tillfälligt är bara 20 år det är lite tidigt att få gula tänder men det har jag haft så länge jag kan minnas.

Svar

Tänderna på sidorna är av naturen gulare, hörntanden dvs tand nr 3 frim mitten brukar vara den som skiljer sig mest från framtänderna. Tandputs gör som du säger inte så stor nytta utan istället sliter det på tandytan. Är det ett stort problem så kontakta din tandläkare så kanske en tandblekning kan hjälpa.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar