Frågor och svar om kärlek

2 Apr 2002, 21:56 227
Kille, 0 år
Question


hej jag är 16 år och jag gillar en tjej som har en pojkvän som är 17 år och hon är 15 år... hon vet att jag gillar henne men vill inte träffa mig längre hon är arg på migmen jag vet inte varför!

kan du hjälpa mig vad ska jag göra för att få tillbacka henne som kompis?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag tror att du har några saker du måste ta reda på innan du kan bestämma dig för hur du skall hantera situationen du beskriver.

För det första: Vilken relation vill du ha till den här tjejen. I brevet säger du att du gillar henne och vill ha tillbaka henne som kompis, men det låter samtidigt som om du vill vara mer än kompis med henne. Är det så att du är kär i henne uppstår självklart problem eftersom hon redan har en pojkvän. Då måste du bestämma dig för om du skall försöka vinna henne eller om du skall försöka glömma henne och gå vidare.

För det andra: Om du bara vill vara kompis med henne, måste du ta reda på varför hon är arg på dig. Självklart kan du försöka fundera ut det på egen hand, men det bästa är om du frågar henne. Om hon inte svarar för du vara lite envis och fråga henne med lite jämna mellanrum tills hon antingen svarar eller tills du helt enkelt tröttnar (du kanske inte tycker hon är någon bra kompis längre om hon vägrar prata med dig).

Sist vill jag säga att om du nu är kär i henne så kan det vara så att tjejen känner att du vill vara mer än kompis med henne, och att hon därför är lite undvikande eftersom hon redan har en kille.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar