Frågor och svar om onani

2 Apr 2002, 21:58 733
Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det behöver inte vara så att man är bög för att man har sex med en annan kille. Väldigt många har någon gång (oftast i tonåren) haft sex med någon av samma kön, utan att för den skull bli homosexuell i vuxen ålder. När jag säger "haft sex" menar jag inte alltid att man haft samlag med någon av samma kön, utan det vanligaste är att man onanerar tillsammans eller åt varandra, ungefär så som du beskriver det.

Att ha sex med någon av samma kön när man är ung är ett sätt att utforska sin egen sexualitet, och det har ganska lite med homosexualitet att göra.

Efterhand som man blir säkrare både som person och rent sexuellt så kommer det att visa sig vilken sexuell läggning man själv har. Vissa känner att homosexualitet är det rätta, emedan andra tycker det känns bra att leva som heterosexuell. Det finns också många som under hela sitt vuxna liv har partners av båda könen (bisexuella), men vilken sexualitet som kommer att kännas rätt för dig, kan inte jag svara på idag, och sannolikt kan inte du det heller. Men fortsätt att pröva det som känns bra idag, så får du se längre fram vilket som är rätt för dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar