Frågor och svar om olika former av sex

5 Apr 2002, 19:52 213
Tjej, 0 år
Question


Analsex, är det farligt?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Farligt är kanske fel ord, men visst kan det uppstå skador om man inte är försiktig. Du kan skada tarmen eftersom du inte har den sekretutsöndring som du har i slidan. Sekretet i slidan gör att det blir lätt för penisen att glida ut och in utan att slemhinnorna skadas. Vid analsex kan man då använda glidmedel och vaselin för att försöka efterlikna det här. Men tarmen är trängre än slidan varför det ändå kan vara smärtsamt för tjejen med analsex och vid smärta kan det självfallet uppstå skador i tarmen. Givetvis kan samma sak uppstå för killar som har analsex tillsammans.

Det finns en tumregel när det gäller sex och det är att det aldrig skall göra ont. Gör det ont är det en signal från kroppen att du skall sluta med de du håller på med. De skador du kan få om du ändå fortsätter kan vara både fysiska men också psykiska, eftersom sex i framtiden kan bli förstört om man har med sig en massa upplevelser om att sex gör ont.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar