Frågor och svar om finnar

5 Apr 2002, 19:52 1015
Annat, 0 år
Question


Jag har små knottror på hela min pung å längre upp på snoppen! Men jag hadde sex för tre dagarsen efter samlaget så va de inget som va fel men natten där på fick jag små "finnar"?? Vet inte om de är finnar de som en liten vit plupp med en röd kant runt om??Dessa "Finnar" eller vad dekan vara sträcker sej enda upp till naveln men de ät typ bara 5-7st??Va e allt detta förnågonting??E de farligt??Måste jag gå till en ungdomsmottagning???

Svar

Det är inte ovanligt att man har små knottror på penis och kring ollonet. Att du sedan efter ett samlag fått finnliknande blåsor kring pubishåret upp till naveln vet jag inte orsaken till. Man kan i vart fall få finnar efter man har rakat av sig könshåret.

En annan orsak kan vara sk värmeblåsor eller talgkörtelblåsor. Låter i vart fall inte som könssjukdom. Jag tycker du kan avvakta med ytterligare åtgärd. Om blåsorna däremot tilltar eller inte försvinner tycker jag att ngn medicinskt kunnigt person skulle bedömma förändringarna.

Tänk på safe sex vid samlag!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar