Frågor och svar om könssjukdom

7 Apr 2002, 19:07 1228
Kille, 0 år
Question


Hej! Jag är en kille som har haft besvär en längre tid (drygt ett år), av något som jag inte lyckats identifiera. Har sveda i urinröret, ibland klåda. Ollonet är ofta rött och irriterat, lite skrynkligt ungefär som när huden på händerna är torr. Har testat negativt för både klamydia och gonorre och provat salva mot svamp, men problemen kvarstår.

Svar

Du verkar ha ganska besvärligt. Orsaken till besväret går ej att fastställa utan undersökning så därför rekommenderar jag dig att kontakta en specialistläkare på hudsjukdomar (dermatolog). Att utesluta infektionsorsak är viktigt. Icke infektiösa hudsjukdomar kan förklara dina besvär.

Du kan själv kontakta privatpraktiserande hudspecialistläkare eller be din husläkare att remittera dig till sådan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar