Frågor och svar om missfall

5 Apr 2002, 21:15 501
Tjej, 0 år
Question


hej. Jag undrar om jag kan ha fått ett missfall.. En morgon hade jag fruktansvärt ont i magen..som mensvärk men värre. Efter en timme så upptäckte jag en stor rosa klump i trosorna.. den var cirka 1 cm bredd och 6 cm lång. Det var inte en blodklump utan såg mer ut som en rå liten köttbit eller nåt. Vad var det?

Svar

Om du har haft oskyddat samlag och mensen hoppar över cirka 1 - 3 veckor så kan det varit ett missfall. Det uppstår en rikligare mensblödning och ofta lite mera mens-ont. Om blödningen upphör efter cirka en vecka så behöver man inte åtgärda det eventuella missfallet. Om däremot blödningen fortsätter bör du ta en kontakt med din ungdomsmottagning för undersökning.
Ibland kan en mensblödning vara av det rikligare slaget och då bildas det levrat blod som kan upplevas lite obehagligt. Detta är dock inte farligt men om du har riklig mens vid flera tillfällen än detta så tycker jag att du ska kontakta din ungdomsmottagning. Riklig mens kan på sikt ge ett lågt blodvärde.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar